Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Iäkkäille suunnatut tukipalvelut, kuten siivoustyöt tai ulkoilussa avustaminen, ovat  kotitalousvähennyskelpoisia sekä arvonlisäverottomia palveluita. 

Juniori (55+) -palvelut on suunnattu ikäääntyville, jotka eivät ikänsä tai toimintakykynsä puolesta vielä kuulu sosiaalipalveluiden piiriin. Juniori (55+) -palvelusta ei näin ollen saa kotitalousvähennystä, ja arvonlisävero maksetaan normaalin verokannan mukaan. Arvonlisävero Juniori (55+) -palvelussa sisältyy palvelun hintaan.

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä, arvonlisäverosta sekä sosiaalipalveluiden tukipalveluista löydät alta.

60%

Kotitalousvähennys hoivatyössä vuonna 2024

Vuonna 2024 hoivatyöstä saatava kotitalousvähennys on 60 % työn osuudesta. Korvattava enimmäismäärä henkilöä kohden on 3500€/vuodessa (omavastuu  100€). Palveluistamme Zeniori- palvelut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. 

Voit lukea lisää kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta lisää (avautuu uuteen välilehteen):

ALV 37§ ja 38§

Arvonlisäverotus hoivatyössä

Iäkkäille suunnatut Zeniorin tarjoamat palvelut ovat osa kuntien valvomia sosiaalipalveluiden tukipalveluita.  Sosiaalipalveluiden tukipalveluiden myynnistä ei  arvonlisäverolain (1501/1993) 37 §:n mukaan suoriteta arvonlisäveroa.

Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotuksesta säädetään arvonlisäverolain (AVL, 1501/1993) 37 ja 38 §:ssä sekä 1.1.2019 voimaan tulleissa arvonlisäverolain (1119/2018) 38 a ja 38 b §:ssä. 

Voit lukea lisää arvonlisäverosta verohallinnon sivuilta (avautuu uuteen välilehteen):

Sosiaalipalveluiden tukipalvelut

Zeniorin iäkkäille ja liikuntarajoitteisille suunnatut palvelut ovat yksityisiä sosiaalipalveluiden tukipalveluita. Sosiaalipalveluiden tukipalvelut ovat sosiaaliviranomaisten valvomaa toimintaa, jonka tarkoituksena on huolehtia vanhusten hyvinvoinnista. 

Zeniori on toiminta-alueellaan pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi) kuntien hyväksymä ja rekisteröity palveluntarjoaja. Sosiaalipalveluiden tukipalveluiden omavalvontasuunnitelman löydät täältä (avautuu uuteen välilehteen):

Zeniori avustamassa vanhusta kotonaan

Ota yhteyttä

Varaa maksuton kartoituskäynti! Mietitään yhdessä, kuinka voimme auttaa.

Voit soittaa:

044-986 2757

Tai lähettää sähköpostia tästä:

heidi@zeniori.fi

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin kello 9-17.

Ollessamme varattuja asiakastyössä, soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.